• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Snart betaler bilen selv for benzinen


Snart betaler bilen selv for benzinen

Inden længe kan bilen selv betale for benzin, parkering og dagligvarer ved hjælp af en app indbygget i instrumentbrættet.

Det er Visa, en af de store kreditkortudstedere, der er på vej med flere apps, som vil gøre bilen til et rullende betalingskort. Med de nye apps kan bilisterne betale for både parkering og benzin uden at forlade bilen. Visa har indledt et samarbejde med Honda og flere andre virksomheder om udviklingen af disse nye apps, som altså skal integreres i bilens instrumentbræt.

Undgå p-bøder
Idéen er, at en app for eksempel vil gøre bilisten opmærksom på, at tanken snart er tom og derefter vise vej til den nærmeste tankstation. Når bilen holder klar til at tanke, kan den nye Visa/Honda-app beregne, hvad det vil koste at fylde tanken og ud over benzinen, kan brugeren også betale for varer i butikken fra instrumentbrættet.

Visa_Connected_Honda.jpg

Denne app blev vist frem på en mobilkonference i Barcelona for nylig. I øvrigt sammen med en anden app, der gør det muligt at betale for præcis den tid, man parkerer uden fare for at betale for meget eller værre - for lidt og dermed risikere en bøde.

Instrumentbrættet
En sådan P-app findes allerede i flere varianter herhjemme, hvor myndighederne i flere store byer dropper p-billetterne til fordel for en trådløs app-baseret løsning. Forskellen er bare, at disse apps ligger på en smartphone, mens de nye parkerings-med-mere-apps bliver integreret i bilens instrumentbræt.

Lige som andre virksomheder satser Visa stort på den forbundne bil. Flere undersøgelser peger på, at der i 2020 vil være mindst 250 millioner biler på vejene, som er forbundet med internettet, hinanden, værksteder, redningstjenester med mere. Ud over de mere praktiske foranstaltninger satser Visa altså på at forvandle bilen til en kørende betalingsplatform.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net