• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Stadig garanti ved brug af de frie værksteder


Stadig garanti ved brug af de frie værksteder

Hvis du køber en ny bil, så kan du frit vælge, hvilket værksted der skal foretage bilens serviceeftersyn - uden at bilens garanti ophører.

garanti.jpg
Du kan frit vælge, hvilket værksted, som skal foretage serviceeftersynene af din nye bil.

Alt for mange bilejere tror, at garantien på en ny bil ophører, hvis serviceeftersyn ikke laves hos en autoriseret forhandler. Loven siger dog det modsatte, og bilejerne får samme service og sikkerhed på et frit værksted.

”Bilkøbere får ofte det indtryk, at de er bedst stillet, hvis de får bilen serviceret der, hvor de har købt den. Men det passer simpelthen ikke. De frie værksteder er fuldt ud i stand til at foretage disse serviceeftersyn, og garantien kan der ikke rykkes ved.

Alligevel er der alt for mange bilejere, der ikke ved, at de kan få serviceret bilen hos deres lokale mekaniker, som de er trygge ved, og som oftest er billigere”, siger Erik Rasmussen, der er direktør i Dansk Bilbrancheråd.

Frit værkstedsvalg

En ny bil leveres med fabriksgaranti. For at opretholde denne garanti er det eneste krav, at bilen kommer til de planlagte serviceeftersyn.
Mange bilejere tror dog fejlagtigt, at disse serviceeftersyn skal foretages hos den autoriserede forhandler, hvor bilen er købt.
Men siden 2003 har loven sikret frit værkstedsvalg, hvilket forpligter bilsælgeren til at opretholde garantien, så længe serviceplanen er overholdt – uanset hvor eftersynet er foretaget!

Jo, garantien dækker

Brancheforeningen undersøgte i december 2020 bilejernes adfærd i en Epinion-undersøgelse. Blandt andet bad de bilejere, der kun anvender autoriserede værksteder, forklare, hvorfor de holder sig til de autoriserede.
Ud af 10 valgmuligheder var én af topscorerne udsagnet: Fordi, så er jeg sikker på, at garantien dækker. Ikke mindre end 25 procent af de adspurgte satte kryds ved den mulighed.

”Det er et kæmpe problem for både forbrugerne og de frie værksteder, at så mange danskere ikke kender til lovgivningen. Forbrugerne risikerer jo at snyde sig selv, når de tror, at de ikke frit kan vælge deres værksted”, fortæller Erik Rasmussen.

Står inde for sit arbejde

Hos mange frie værksteder oplever man ofte, at faste kunder, der køber ny bil, pludseligt undlader at besøge værkstedet for at få bilen serviceret i en periode.
Det kan de ellers roligt gøre. De frie værksteder gennemgår bilen på samme vis som et autoriseret værksted, og de har som regel skræddersyede tjeklister til samtlige bilmodeller.

Ligesom der naturligvis kun bruges godkendte reservedele og væsker.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net