• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Stenslag i forruden? Det er vigtigt at handle hurtigt!


Stenslag i forruden? Det er vigtigt at handle hurtigt!

Hvis du har fået et stenslag i din forrude, er det vigtigt at reagere hurtigt. Er stenslaget kun en lille "stjerne" uden revner, kan du beskytte det midlertidigt med et stykke klar tape eller et specielt klistermærke beregnet til formålet. Dette forhindrer, at skaden udvikler sig. Kør herefter til dit autoværksted, hvor vores mekanikere kan vurdere skaden.

Revnet forrude.jpg

I mange tilfælde kan stenslaget repareres ved at fylde det beskadigede område med et specialmateriale, som forhindrer revner i at sprede sig. Vær opmærksom på, at selv små stenslag kan udvikle sig til revner, især ved temperatursvingninger og kraftige vibrationer. Revner betyder ofte, at hele forruden skal udskiftes.

Er stenslaget allerede revnet, skal forruden desværre skiftes. Dit værksted kan hjælpe dig med at få en ny rude monteret, så du hurtigt kan komme sikkert videre på vejene.

Husk også at tjekke din forsikringsdækning i forbindelse med glasskader. Mange forsikringsselskaber dækker reparation af stenslag uden selvrisiko, mens udskiftning af ruden ofte kræver, at du betaler selvrisiko.

Vigtigt:

Forruden er en essentiel del af bilens sikkerhedssystem, og den bør repareres eller udskiftes ved skader. Undgå at sætte klistermærker i rudens underkant, da de kan blokere for bilens ADAS-systemer (Advanced Driver Assistance Systems) og dermed sætte dem ud af funktion. Er du i tvivl, står dit værksted klar til at hjælpe dig med rådgivning og reparation.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.



I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net