• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Tænder din bils baglygter automatisk eller skal de tændes manuelt ?


Tænder din bils baglygter automatisk eller skal de tændes manuelt ?

Sidste uges tåge var tæt og gjorde det svært for bilisterne at se mere end fem meter frem. Derfor er det ekstremt vigtigt at huske at tænde baglygterne på din bil i tåge, hvis de ikke gør det af sig selv, når bilen starter – især hvis det er en nyere bil. Desværre viser erfaringerne fra sidste uges tåge, at alt for mange bilister ikke var bevidste om, at de ikke havde lys bag på bilen.

De slukkede baglygter kommer sig af, at mange nyere biler ikke tænder baglygterne af sig selv, når bilen startes. Dette, da bilen på den baggrund kan spare brændstof og pærernes liv kan forlænges. Derfor er det vigtigt at huske at tænde bilens lygter manuelt, hvis det er enten mørkt eller tåget. Orienter dig om, hvorvidt din bils baglygter skal tændes manuelt eller gør det automatisk, så du ikke kører uvidende rundt.  

Du kan også få din lokale mekaniker til at se på din bils lygter, så de tænder automatisk, når du starter bilen. Du finder din lokale mekaniker her på siden. Har du ikke korrekt lys på bilen, så højnes risikoen for uheld betydeligt. Ydermere kan det koste 1000 kr. i bøde, hvis ikke du kører med det korrekt lys på din bil.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net