Temperaturen i bilen

Sommervarmen har nået Danmark, og selvom de fleste nyder varmen, er det vigtigt at tage sine forholdsregler, når det gælder ens bil. For ifølge den tyske forbrugerorganisation ADAC skal en bil ikke stå længere end et kvarter i solen, før at temparaturen inde i bilen når op over 80 grader.

”Derfor bør man tage sine forholdsregler, når man parkerer om sommeren og aldrig efterlade børn eller dyr i bilen. Heller ikke selv om man kun er væk et kort øjeblik. Man bør også forsøge at parkere så skyggefuldt et sted som muligt, og huske på, at solen hele tiden flytter sig. Hvad der kan være skygge på et tidspunkt, kan være i solen en halv time senere,” siger tekniker i FDM, Jørgen Jørgensen.

FDM´s gode råd i varmen:

• Parker så vidt muligt i skyggen og vær opmærksom på at solen flytter sig
• Brug evt. en solskærm/ solfilter til at dække vinduerne af
• Skab gennemtræk og luft godt ud i bilen inden du kører
• Brug bilens aircondition til at køle bilens kabine ned.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net