• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Tesla slår tyskerne på hjemmebane


Tesla slår tyskerne på hjemmebane

Den amerikanske bilproducent Tesla overhaler de store tyske bilproducenter på deres tyske hjemmebane. For første gang er topmodellerne Mercedes-Benz S-klasse, BMW 7-serie og Audi A8 voldsomt presset på det tyske hjemmemarked. Og så af en elbil!

I 2017 solgte Tesla Model S bedre i Europa end alle tre tyske luksusmærker.

Det skriver bilmediet Automotive News Europe.

Ifølge analysebureauet JATO Dynamics voksede antallet af solgte Tesla Model S i Europa i 2017 med 30 procent til 16.132 set i forhold til salget i 2016.

Salget af Mercedes S-klasse voksede også, men kun med tre procent til 13.359, mens der blev solgt 11.735 versioner af BMW's topmodel Serie 7, hvilket svarer til et fald på 13 procent set i forhold til salget i 2016.

Alarmen lyder
I USA har den populære og lynhurtige elektriske luksusbil fra Tesla allerede haft de klassiske limousinemodeller i bakspejlet i et par år, og ifølge JATO-analytikeren Felipe Munoz skyldes det blandt andet, at de klassiske tyske mærker ikke har været hurtige nok til at udvikle konkurrencedygtige alternativer til Tesla.

- Det her er et ”wake-up call” til de tyske bilproducenter som Mercedes-Benz, om at et mindre, men smartere mærke som Tesla kan slå dem på hjemmebane, siger han til Automotive News.

Porsche er i øjeblikket den bilproducent blandt de tyske luksusmærker, der er længst med en direkte konkurrent til Tesla Model S. Porschen hedder Mission E og forventes at være klar hos forhandlerne i 2019.

Porsche Mission E.jpgPorsche Mission E blev første gang vist frem som konceptbil i 2015, og nu er den snart klar til at tage kampen op med Tesla Model S. Foto: Porsche

Model X sælger som Cayenne
Også VW har muligvis Model S i kikkerten med sin konceptbil Vizzion. Hvis det går, som præsten prædiker med den, så kan den ses på biludstillingen i Geneve til marts. Men nu går det som bekendt langt fra altid, som præsten prædiker, så det kan vare længe, inden vi får Vizzion at se.

Teslas crossover Model X klarer sig også godt i det europæiske SUV-marked. I Europa solgte Model X 12.000 styk, hvilket er omtrent det samme som Porsches Cayenne og næsten 2.000 flere end BMW X6, igen ifølge tal fra analysehuset JATO.

Jaguar forventes at lancere sin elektriske I-Pace crossover om et par uger, mens Audi begynder produktionen af den første store elektriske Audi, E-tron Quattro, sandsynligvis til august. Endelig er der den stærkt forsinkede Tesla sedan Model 3. Den står hos forhandlerne i USA, men der er ikke registreret nogen solgte i Europa sidste år.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net