• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Test af dækproducenters ansvarlighed


Test af dækproducenters ansvarlighed

Pirelli kåret som den mest ansvarlige dækproducent.

Hvis du går op i, at dine dæk skal være produceret på ansvarlig vis, skal du gå efter mærkerne Pirelli, Michelin eller Bridgestone. Sådan lyder udmeldingen fra Tænk, der har testet dækproducenternes samfundsmæssige ansvarlighed, også kaldet CSR. Men selvom de tre mærker, er de bedst placerede i testen, scorer de kun en middel scorer, og testen i Tænk viser, at der er store problemer i dækbranchen. Testen dækker kun firmaernes formulerede politikker, da det ikke var muligt at få lov til at se, om disse så også blev overholdt i praksis.

Særligt produktionen af naturgummi er under stærk beskydning i testen, da ingen dækproducenter ville tillade et fabriksbesøg, for at se om firmaets ansvarlighedspolitikker bliver overholdt. Dækbranchen står for 70 % af verdens naturgummiforbrug, og det er bl.a. politikker mod børnearbejde i gummiplantagerne og om fair aflønning af arbejderne, der ville kunne være en del af en samfundsmæssig ansvarlighedspolitik. Der findes desværre ikke endnu et fair-trade mærke for dæk, som man kender det fra andre varer. 

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net