• Du er her: 
  • Forsiden
  •  ›› Nyheder
  •  ›› Vinterdæk bedst til vådt vintervejr


Vinterdæk bedst til vådt vintervejr

Selvom det har været småt med nattefrost og vi stadig har den første snebyge til gode, så er vinterdæk stadig det bedste valg til årstiden. En test fra FDM viser, at bremselængden nedsættes markant med vinterdæk og det gælder både på sne- og isglatte veje, men også på vintervåde veje. Det er friktionen, dvs. modstanden mellem dæk og vej der er den væsentligste faktor. Vejtemperaturen er knap så vigtig for bremselængden.

Og skal man køre til et af vores nabolande i løbet af vinteren, så skift hellere før end siden. I Sverige er vinterdæk obligatorisk i tiden fra 1. december - 31. marts. I Norge siger reglerne, at dækkene skal passe til føret og i Tyskland skal man køre med vinterdæk hvis der er enten sne, sjap, is eller sne på vejene. Så hvis du ikke allerede har skiftet, så kig ind på et af CADs værksteder inden jul og få det ordnet.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net